Huiskraaien Hoek van Holland uitgeroeid?


19 december 2012 - 

23 huiskraaien zijn het onderwerp van discussie in Hoek van Holland. De vogels trekken al ruim 18 jaar vogelaars naar de Zuid-Hollandse plaats toe, zijn door leken niet van de Hollandse kraai te onderscheiden en de dieren zijn niemand tot last en hebben nooit schade veroorzaakt. Toch wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat de kraaien worden afgemaakt. Daar zijn de Faunabescherming en de Partij voor de Dieren op zijn zachtst gezegd niet blij mij.

De huiskraaien wonen al sinds 1994 in Hoek van Holland. Waarschijnlijk zijn zij met een schip vanuit Zuidoost-Azië meegevaren naar Nederland en hebben zij zich hier vervolgens gevestigd. De populatie is al die jaren stabiel gebleven. Toch moeten de dieren weg, vindt de NVWA .

“De huiskraai bedreigt inheemse vogelsoorten door het eten van eieren, nestjongen en volwassen individuen. Ook zorgt hij voor voedselconcurrentie voor kraaiachtigen en meeuwen en kan hij economische schade toebrengen“, laat een persvoorlichter van de NVWA aan onze redactie weten. “

Bron / video / lees verder »

Comments are closed.